ריפי האלמוגים בחלקו הצפוני של הים האדום, נמצאים בסכנה בעקבות הצלילה התיירותית האינטנסיבית במקום. האם מצרים תחל להגביל את כמות הצלילות בסיני ?
על פי תוצאות המחקר של האסלר ואוט, אשר צפוי להתפרסם בקרוב במגזין הבולטאן לזיהום ימי, אתרים בעלי רמות גבוהות של צלילה תיירותית, סובלים באופן מובהק מרמות נמוכות יותר של כיסוי אלמוגים, מאשר באזורים בהם לא צללו תיירים.
המחקר בחן את הריפים של דאהב, דרום סיני, ומצרים, הכוללים כמה מאתרי הצלילה השכיחים והאהובים ביותר בעולם עם מעל ל- 30,000 צלילות בשנה, והשווה אותם לאתרים בהם כמות הצוללנים בשנה נמוכה יותר ואתרים שכמות הצלילה בהם אפסית.
הממצאים הראו שאזורים בים האדום שבהם כמות הצלילות אינטנסיבית, מכילים כמות גבוהה יותר של אלמוגים שבורים ומסויידים, בנוסף לרמות נמוכות יותר של כיסוי אלמוגי.
קהילות האלמוגים של פסגות הריף הושפעו יותר באופן מובהק לעומת קהילות האלמוגים במורדות אזורי הצלילה, עם 95% מהסתעפויות אלמוגים שבורות.
לא נראה שהצלילה בעלת השפעה על אוכלוסיית הדגים אוכלי אלמוגים או אוכלי צמחים, אך מחברי המחקר אמרו כי גם הדגים עלולים להיות בסיכון, אם תמשיך המגמה של ירידת כיסוי האלמוגים.
בנוסף, נוצרו גם בעיות של שקיעה במספר אתרים - דבר המהווה אינדיקציה לכך שתחתית הריף מתרוממת למעלה בכל פעם על ידי צוללנים.
האסלר ואוט ציינו כי תוכנית צלילה אקולוגית ארוכת טווח צריכה להיבנות עבור מספר אתרים, וכן שמספר הצוללים בשנה צריך לרדת בצורה משמעותית על מנת לעזור לריפים להתאושש.
כמו כן הם מדגישים את החשיבות להדרכת מדריכי צלילה וצוללנים במקום על מנת לעזור לשמר את "האיכויות האקולוגיות והאסתטיות של הריף".
25/09/2008
צוות האתר
|
|
עוד מאמרים GoCool
כותרות אחרונות מעולם הים
|